Tromsø Portalen
På webstedet Tromsø Portalen finner du mer informasjon om byen og lenker til en rekke ressurser som f.eks. hotell, bussruter, webkameraer, været, ledige jobber, bilder, hurtigbåtruter, severdigheter, kart og bilforhandlere. Tromsø er den største byen i nord.
.
iHordaland.com
Informasjon om Hordaland i Vestland, som altså ligger på Vestlandet. Hordland var tidligere et eget fylke. Bergen ligger i Hordaland.
reise          været for hordaland          mer om vestland     
.

Hordaland i Vestland

Hordaland er den sørligste delen av dagens Vestland. Hordaland og Sogn og Fjordane ble slått sammen til ett fylke 1. januar 2020. Selv om Hordaland ikke lenger eksister som administrativ enhet, altså som fylke, er landområdet Hordaland stadig like inntakt.

Kjente navn og begrep som stammer fra Hordaland er Bergen, Haakonshall, De syv fjell, Hardanger, Hardangervidda, Bergensbanen og Stord, for å nevne noen.o

Nyheter, aviser og nyhetsformidlere i Hordaland eller Vestland

De fleste byer, regioner, landsdeler og tettsteder med respekt for seg selv har gjerne én eller flere aviser eller nyhetsformidlere. NRK står sånn sett i en særstilling, siden de er representert over det ganske land og har et svært budsjett å bruke av.

Her finner du aviser eller nyhetsformidlere i Hordaland:

. o

Offentlige etater og kontorer i Hordaland eller Vestland - "det offentlige"

Det finnes en rekke offentlige etater, kontorer, vesener, styrer, foretak, verk, sekreteriat, nemner, råd og utvalg. Listen er lang og for "folk flest" sånn stort sett umulig å ha kunnskap og kompetanse om. Likevel er det et par som de fleste har møtt i sin livstid, nemlig NAV og Lånekassen. Visste du forresten av NAV er en sammenslåing av de som tidligere var trygdekontor, arbeidsformidling og sosialkontor? Noen vil ha det til at "her" måtte de effektiviseres og så fant de et fint begrep for å selge inn idéen: "En dør inn" - eller noe sånt.

Her er noen offetlige etater i Hordaland:

Vipps Nord-Troms Web Om tjenesten - Om personvern
Nord-Troms Web © 1999-2022